Sighisoara o noua prezenta Melinda Instal

La sfârşitul lunii iunie, Melinda Instal a inaugurat un nou punct de lucru, de data aceasta la Sighişoara. Pe o suprafaţă de 2.400 metri pătraţi un magazin specializat în instalaţii şi un salon de prezentare pentru băi îi aşteaptă pe cei interesaţi la intrarea dinspre Braşov, în oraş, pe strada Mihai Viteazu nr. 145, pentru a le oferi produsele comercializate de firma din Odorheiu Secuiesc. Printre produsele de tehnica instalaţiilor profesioniştii şi consumatorii finali vor găsi toate elementele necesare instalaţiilor de apă, gaz sau încălzire, produse sanitare, căzi cu hidromasaj, cabine de duş sau pisoare alease pentru echiparea propriilor băi.

Considerând faptul că asistenţa tehnică oferită clienţilor săi a devenit aproape sinonimă cu „marca” Melinda Instal, la noua locaţie din Sighişoara s-a instalat o centrală termică cu un sistem complex şi modern de încălzire şi preparare a apei calde de consum. Cei interesaţi pot studia instalarea într-un singur sistem a tehnologiei de condensare, a energiei solare, precum şi utilizarea peleţilor, deoarece firma din Odorhei oferă clienţilor săi cele mai noi tehnologii din domeniu, dar şi suportul tehnic necesar.

Din ce considerente aţi ales Sighişoara? – l-am întrebat pe András Lehel, directorul executiv Melinda Instal, care i-a salutat pe cei prezenţi la inaugurare.

„Strategia firmei noastre de expansiune teritorială, demarată în 2005, a urmat practic două direcţii – una dintre ele, mai evidentă, a vizat deschiderea marilor centrelor logistice din afara judeţului Harghita (precum cel din Bucureşti, Timişoara, Bacău, Oradea, Târgu Mureş sau Craiova); cealaltă direcţie a constat în crearea, redeschiderea magazinelor de specialitate şi a saloanelor de prezentare (cum au fost, de exemplu, cele din Miercurea Ciuc sau Vlăhiţa). Sighişoara se încadrează în această tendinţă – extinderea punctelor de lucru axate pe comerţul en-detail specializat, pe lângă care clienţii vor găsi şi saloane de prezentare a produselor sanitare. În cadrul strategiei de dezvoltare teritorială, centrele logistice deservesc zonele aflate la distanţe mai mari de Odorheiu Secuiesc, către care distribuţia de la sediul central a implicat cheltuieli de transport prea ridicate respectiv livrări inflexibile (o singură dată pe săptămână). Spre deosebire de acestea, punctele de lucru deschise pe o rază de 50 de km de Odorheiu Secuiesc, au menirea de a întări poziţia sediului central, de a accentua prezenţa noastră în această regiune centrală.”

Care sunt obiectivele legate de această nouă locaţie?

„Dorim să ne creştem proporţia vânzărilor din domeniul comerţului cu amănuntul.  În timp ce în urmă cu câţiva ani Melinda Instal nu a fost prezentă  aproape deloc pe acest segment de piaţă, azi comerţul cu amănuntul devine din ce în ce mai semnificativ. Tocmai prin reţeaua magazinelor de prezentare şi desfacere am reuşit să ajungem mai aproape de utilizatorii (instalatori) şi consumatorii finali, primim astfel din prima mână informaţii de piaţă referitoare la nevoi şi oportunităţi. ”

Al 12-lea punct de lucru Melinda Instal este o investiţie proprie: imobilul din Sighişoara a intrat în patrimoniul societăţii în urmă cu 2 ani, iar lucrările de reamenajare au început la mijlocul anului trecut. În pofida crizei economice, la începutul anului acesta s-a hotărât finalizarea proiectului de dezvoltare a locaţiei din judeţul alăturat.

„Melinda Instal are un trecut, are un prezent, iar dacă e să ne uităm în viitor, a trebuit să ducem la bun sfârşit investiţia din Sighişoara, pentru că nu am inaugurat punctul de lucru pentru perioada de criză, ci pentru un viitor cu perspective îndelungate” – a relatat directorul executiv. „Acum, pentru foarte mult firme cuvântul de ordine este supravieţuirea şi nici nu se pot gândi la investiţii, dezvoltări. Anul acesta noi nu am încheiat nici o lună cu pierderi, şi suntem la zi cu plăţile către creditorii şi furnizorii noştri – ceea ce le întăreşte încrederea în noi. Nu foarte mulţi dintre jucătorii actuali de pe piaţă pot afirma acest lucru. Mergem înainte – bineînţeles! ”

 

Sediu Central

RO

535600 Odorheiu Secuiesc
Jud.Harghita

Str.Beclean Nr.314

Romania

 

Date de Contact

Sunati-ne la:
Tel. 0266-207 400, +40 740-150 150
Fax.:0266-207 401, 0266-207 402

Email:

 

Newsletters

Subscribe and get the latest updates, news, and more...