Programul Pegazus prima editie a luat sfarsit

Programul Pegazus a luat sfârşit, training care a început în data de 11 februarie 2011 cu mai mult de 50 de participanţi, având scopul strategic de a asigura o completare a echipei profesionale şi de management pentru grupul de firme Melinda. La examenul din septembrie au participat doar cele nouă persoane selectate în urma finalizării părţii teoretice a programului, persoane care au avut oportunitatea de a învăţa şi de a dovedi îndemânarea şi aptitudinea lor prin diferite proiecte pe parcursul celor trei luni de practică la sediul central. După examen firma le-a dat tuturor posibilitatea ca prin munca lor să contribuie la succesul companiei şi de a beneficia de cunoştinţele acumulate.

Coordonatorul programului Pegazus anunţat de Melinda Instal a fost Ambrus Tibor, conferenţiar universitar, trainer de afaceri internaţionale, o persoană care dispune de o experienţă profesională şi de o carieră bogată. El a predat cunoştinţe care pot fi utilizate în practică de către participanţi. Domnul profesor a declarat următoarele despre program:

Care a fost scopul urmărit pe parcursul desfăşurării cursului Pegazus?

Am dorit să dezminţesc acel concept greşit format în Transilvania, inclusiv la Odorheiu Secuiesc, precum ca oferta de forţă de muncă este insuficientă. La fiecare firmă la care am lucrat s-a susţinut că trebuie realizate o mulţime de lucruri, dar nu se găsesc oameni pentru aceste proiecte. Acest program m-a dus în direcţia ca împreună cu Melinda Instal să dovedim că se poate găsi oameni, e nevoie doar de o companie şi un om care vrea să găsească pe aceste persoane. Faptul că la acest curs am avut mai mult de 50 de candidaţi, înseamnă că există cerinţă la astfel de lucruri. Prin urmare putem găsi oameni potriviţi, doar trebuie depăşit confortul de a afirma ca acest lucru nu funcţionează la noi. Iar aceasta a fost o încercare foarte bună de a dovedi că funcţioneză, pentru că la instruiri am întâlnit oameni foarte disciplinaţi, n-au existat întârzieri, toţi participanţii au rezolvat sarcinile primite, lucru care n-a fost uşor. Astfel am dezminţit conceptul greşit ca în Transilvania oamenii sunt nedisciplinaţi şi nu respectă termenele, şi s-a adeverit faptul că oamenii se pot adapta la cerinţele de sistem bine concepute.

Credeţi că programul a avut rezultatele dorite?

Neapărat, chiar dacă integrarea nu a fost uşoară. Dar cred că cei care au venit la MELINDA INSTAL şilucrează acum aici nu se plâng că nu au găsit locul pe plan profesional.  

Dintre cei care au picat în ultima fază, câţi au găsit loc de muncă la alte firme din Odorheiu Secuiesc?

Acest program, care a fost la iniţiativa şi cheltuiala firmei MELINDA INSTAL, a asigurat o posibilitate de dezvoltare şi pentru alte firme din Odorheiu Secuiesc, fapt care este în concordanţă cu responsabilitatea socială. După ultima etapă au fost selectaţi doi participanţi de către alte firme. Cunoştinţele primite prin acest program pot fi folosite oriunde în munca lor.

Care este părerea Dvs.despre studenţii care au intrat în echipa Melinda?

La acest moment lucrăm împreună în diferite proiecte şi sunt mulţumit. Sunt persoane cu personalităţi diferite, şi au nevoie de răbdare până când se obişnuiesc cu ritmul societăţii şi devin utile. Faptul că lucrăm la proiecte prin care primim rezultate măsurabile, ne ajută să lucrăm mai eficient.

Mai jos citiţi părerile unor membri ai echipei Pegazus:

„Aşteptările sunt mari, dar asta e în regulă deoarece ne garantează dorinţa şi posibilitatea de a ne dezvolta.” (Török Julianna)

„După părerea mea pentru fiecare student este recomandabil participarea la instruiri asemănătoare înainte de a lucra la o firmă. Din partea firmei Melinda Instal organizarea acestui curs a însemnat un pas curajos, oferind sprijin, încredere şi credinţă tinerilor. Faptul că firma este deschisă faţă de tineri este un exemplu bun pentru alte firme.” (Nagy Boglárka)

„Ca un obsevator din afara companiei, mi s-a părut că este una dintre cele mai serioase firme, iar asta s-a şi dovedit. Am fost onorat şi simt că fac ceea ce-mi place. La un astfel de loc de muncă se poate construi un viitor stabil.” (Tódor István)

„Cu ajutorul programului am realizat ceea ce n-am reuşit la atâtea încercări în altă parte. Lucrez în domeniul în care întotdeauna am vrut. Sunt foarte recunoscătoare pentru acest lucru.” (László Zsófia)

„M-am înscris la acest curs fără nici o experienţă profesională şi firma Melinda Instal s-a dovedit de a fi o oportunitate foarte bună cu un salariu relativ bun.” (Nagy F. Zsolt)

Pentru viitor, conducerea firmei Melinda Instal are idei noi pentru realizarea unui program asemănător, despre care vom oferi detalii în viitorul apropiat.

 

Sediu Central

RO

535600 Odorheiu Secuiesc
Jud.Harghita

Str.Beclean Nr.314

Romania

 

Date de Contact

Sunati-ne la:
Tel. 0266-207 400, +40 740-150 150
Fax.:0266-207 401, 0266-207 402

Email:

 

Newsletters

Subscribe and get the latest updates, news, and more...