Melinda EXPO-THERM

Am lipsit de la acest târg timp de cel puţin doi ani, dar la începutul acestui an ne-a venit ideea de a instala într-un container de 15 mp sisteme funcţionale de încălzire pe bază de combustibil solid, precum şi a unui colector solar. Acest container a fost pregătit în luna aprilie, iar prima lui deplasare a fost la târgul de la Bucureşti. Scopul a fost acela de a prezenta un sistem funcţional, într-un mod deosebit. 

Containerul s-a bucurat de un mare interes, iar succes în rândul vizitatorilor sperăm să nu se fi încheiat cu acest târg, deoarece containerul se pregăteşte la un tur de prezentări în următoarele 6 luni. În iunie am participat la târgul Expo din Miercurea Ciuc, unde, de asemenea, a trezit interesul celor prezenţi. 

Planificăm ca acest container să ajungă la toate punctele noastre de lucru din ţară, unde va petrece 1-2 săptămâni, pentru a putea prezenta partenerilor, instalatorilor şi consumatorilor finali funcţionarea cazanelor pe combustibil solid, respectiv a colectoarelor solare. Astfel aceştia vor dobândi o încredere mai mare, deoarece se pot convinge personal de principiul de funcţionare, temperatura fumului care iese din sistem, precum şi de utilizarea energiei în cazul diferitelor cazane.

Am luat în considerare două criterii: primul a fost mobilitatea, posibilitatea de a fi transportat în diverse locaţii, iar al doilea a fost prezentarea funcţională a sistemelor. Investiţia a fost semnificativă, dar experienţa dobândită la cele două târguri la care am participat până acum indică faptul că am pregătit o prezentare inedită, care va trezi interesul şi în continuare. Am dorit să prezentăm produsele în timpul funcţionării, considerând că astfel clienţii au parte de o demonstrare practică de maximă eficienţă. 

Un alt aspect pe care l-am luat în considerare a fost faptul că astfel testăm şi noi produsele în timpul funcţionării, completând descrierea tehnică a producătorului cu experienţa proprie: urmărim parametrii de funcţionare a cazanelor, înregistrăm informaţii suplimentare despre produsele pe care le oferim clienţilor. 

În momentul de faţă în container sunt instalate 4 cazane, dintre care 3 sunt pe bază de combustibil solid, iar unul pe bază depeleţi. Pe parcursul proiectării şi a execuţiei am pus accent pe noutăţi, astfel prezentăm cele 2 cazane Melinda (cazanul din tablă de oţel Melinda titus, şi cazanul din fontă Melinda maximus), cazanul pe bază de lemn CHT Logica şi cazanul pe bază de peleţi BIODOM 27. Containerul mai include un colector solar de ultimă generaţie. 

Sistemul a fost realizat conform celor mai bune cunoştinţe ale colegilor, astfel oricine se poate „inspira" din recomandările noastre pentru funcţionarea optimă a produselor. Pe lângă elementele de siguranţă de bază, sistemele includ cele mai moderne pompe Grundfos Alpha2 şi Magna, controlere electronice precum şi un rezervor de acumulare (puffer). 

Cazanele şi colectorul solar pot funcţiona şi separat, iar parametrii de funcţionare afişate de aparatele de măsură pot fi citiţi de oricine. Pentru funcţionarea optimă a cazanelor pe combustibil solid este esenţial un coş cutiraj bun, iar pentru ca cei interesaţi să poată urmări funcţionarea cazanelor la diferite valori detiraj, am instalat ventilatoare cu turaţievariabilă. 

Standul nostru a trezit interesul tuturor categoriilor de clienţi, de la consumatori finali şi colegi de breaslă, până la firme comerciale. Nu este un secret faptul că dorim să pregătim un al doilea container, care va prezenta produse noi. De fapt şi containerul actual include produse introduse din acest an în gama noastră de produse. 

Pe parcursul turneului pe care containerul îl va avea la punctele de lucru din ţară, colegi de la departamentul tehnic şi comercial vor sta la dispoziţia celor interesaţi, pentru orice informaţie. În aceste locaţii vor avea loc prezentări profesionale, asemeni celei din Miercurea Ciuc. Conform planurilor, după Odorheiu Secuiesc, Târgu Mureş şi Sighişoara, în luna iulie containerul va fi expus în următoarele localităţi: 4 iulie - Cozmeni (Harghita), 6-9 iulie punctul de lucru de la Miercurea Ciuc, 11 iulie Sândominic (Harghita), 12-15 iulie punctul de lucru de la Odorheiu Secuiesc, 18 iulie Ciumani (Harghita), 19-22 iulie Gheorgheni, 23 iulie Lăzarea (Harghita), 25 iulie Ditrău (Harghita), 26 iulie Topliţa (Mureş), 27 iulie Borsec (Harghita), 28-30 iulie punctul de lucru de la Gheorgheni. Pe portalul www.melindainstal.ro găsiţi informaţii despre traseele care vor urma.

Majoritatea elementelor expuse fac parte din categoria medie, cu preţuri competitive - mă refer în special la cazanele din tablă de oţel şi din fontă. Cazanul pe bază de biomasă face parte dintr-o categorie superioară, dar şi acesta poate fi achiziţionat la un preţ accesibil. În ceea ce priveşte colectoarele solare, cu toate că, în urmă cu câţiva ani au reprezentat o investiţie semnificativă, datorită subvenţiilor de stat (din cadrul programului Casa Verde) acestea pot fi achiziţionate acum la preţuri avantajoase. 

Al doilea container, a cărui proiectare este în curs, va conţine produse de categorie superioară, care nu se găsesc încă în gama de produse a firmei noastre.

Nu este de neglijat faptul că acei vizitatori ai standului, care participă la prezentările programate în diversele locaţii, pot beneficia de o reducere specială. În cazul în care în viitorul apropiat doresc să achiziţioneze unul dintre cazanele expuse, vor primi un talon care le va asigura o reducere de preţ la produsul dorit.

 

Sediu Central

RO

535600 Odorheiu Secuiesc
Jud.Harghita

Str.Beclean Nr.314

Romania

 

Date de Contact

Sunati-ne la:
Tel. 0266-207 400, +40 740-150 150
Fax.:0266-207 401, 0266-207 402

Email:

 

Newsletters

Subscribe and get the latest updates, news, and more...