Jurnalul unei experiențe la producătorii din Ungaria

La sfârșitul lunii aprilie 44 de persoane, parteneri instalatori și angajații Melinda Instal s-au deplasat în Ungaria pentru a vizita producătorii noștri de materiale pentru instalații și produse sanitare. Deplasarea s-a efectuat cu autocarul, plecarea fiind de la sediul central din Odorheiu Secuiesc, și rând pe rând din Târgu Mureş, Cluj, Oradea, s-au alăturat partenerii noștri din toate punctele de lucru.

În cele 5 zile partenerii noștri au avut posibilitatea de a îmbina utilul cu plăcutul, programul incluzând atât activități recreative cât și programe de cunoaștere a produselor și a proceselor de fabricație: Hajdu – producător de boilere și rezervoare de acumulare, Grundfos – producător de pompe cu aplicații domestice și industriale, Mofém-Teka – producător de baterii, D-EG Dunaferr – producător de radiatoare oțel tip panou, și nu în ultimul rând Poliext – producător de fitinguri și țevi din polietilenă.

Vizita noastră a început cu turul în fabrica Hajdu din Debrecen, primul punct de oprire din itinerarul nostru, unde am urmărit fluxul de producție a rezervoarelor de acumulare, a boilerelor. Acest producător de tradiție din Ungaria, prin capacitatea de producție și prin investiția în tehnologia folosită, reușește să acopere un segment larg de producție a bunurilor necesare într-o gospodărie și este preocupat de impactul produselor asupra mediului înconjurător.

Vizita a continuat cu o scurtă plimbare prin Budapesta, capitalul Ungariei unde rând pe rând s-au vizitat: Piața Eroilor, situată în Parcul Central, una dintre cele mai importante obiective turistice care este parte din Patrimoniul Universal UNESCO, a urmat Podul cu Lanțuri Szechenyi, construcție deosebit de frumoasă și foarte vizitată de turiștii din Budapesta, podul care leagă Pesta de Buda, iar de pe el se poate admira splendoarea orașului și a Palatului Parlamentului. Deasemeni s-a vizitat și dealul Gellert de unde s-a mai putut admira încă o dată Budapesta, și pe care este situată Citadella, o fortăreață construită de Habsburgi după suprimarea revoluției din 1848.

Itinerariul a continuat în Mosonmagyaróvár, aflat în județul Győr-Moson-Sopron, în nord-vestul Ungariei. În acest oraș își desfășoară activitatea partenerul nostru, producătorul brandului de baterii Teka și Mofem. Compania Mofem a fost înființată în anul 1900, și datorită experienței, profesionalismului și a spiritului inovator în prezent este unul din leaderii de piață pe segmentul sanitar în Ungaria, iar grupul spaniol TEKA din care face parte îl poziționează printre principalii producători din Europa. Dacă ziua a fost dedicată vizitării fabricii și a urmăririi etapelor de producție, seara a fost dedicată distracției și competiției de bowling, unde câștigătorii pe lângă buna dispoziție au fost premiați cu diplome și cupe. Primele locuri au fost ocupate de: locul 3 – echipa partenerilor instalatori din Odorheiu Secuiesc, locul 2- echipa gazdelor de la Teka, iar primul loc a fost ocupat de partenerii instalatori din Craiova.

Următoarea oprire s-a făcut în orașul Tatabánya, un oraș din nordul Ungariei care este reședinta judetului Komárom-Esztergom. Aici am vizitat una din multele fabrici ale producătorului danez de pompe, Grundfos. Grundfos este lider mondial de piața în producerea de pompe și sisteme de pompare cu aplicații în zona rezidențială, de alimentări cu apă, ape uzate dar și soluții industriale. După vizita fabricii toți partenerii au luat masa de prânz și au participat la degustarea de vin organizată într-un restaurant de pe malul Dunării.

Și ultima zi din vizita noastră a fost plină de evenimente. La fabrica de țevi și fitinguri din polietilenă Poliext a fost prezentat procesul de fabricație, și astfel ne-am convins de înalta calitate a produselor realizate de aceștia. Și de această dată, după turul în fabrică, în seara zilei, s-au organizat noi competiții pentru jocuri în echipă și s-a acordat revanșa celor care nu au câștigat în primul tur. Astfel în jocurile de bowling, billiard, tenis de masă și fotbal de masă câștigătorii au fost: locul 3 – a revenit echipei de parteneri din Timișoara, locul 2 – a revenit echipei instalatorilor din Odorheiu Secuiesc, iar primul loc a fost câștigat de mixul de echipă format din reprezentanții Melinda Instal și partenerii instalatori din Baia Mare și Bistrița.

Exceptând oboseala cauzată de acest tur în forță, putem concluziona că vizita la partenerii noștri din Ungaria a fost foarte eficientă, a fost o experiență extraordinară pentru toată lumea datorită lucrurilor utile învățate și a locurilor frumoase vizitate dar și un mod plăcut de a socializa și de a culege feedbackuri utile.

 

Sediu Central

RO

535600 Odorheiu Secuiesc
Jud.Harghita

Str.Beclean Nr.314

Romania

 

Date de Contact

Sunati-ne la:
Tel. 0266-207 400, +40 740-150 150
Fax.:0266-207 401, 0266-207 402

Email:

 

Newsletters

Subscribe and get the latest updates, news, and more...