Experiente profesionale intr un anturaj international

„Călătoriile din această primăvară din Ungaria, Italia şi Germania, s-au dovedit a fi ocazii ideale pentru a cunoaşte la faţa locului produsele şi producătorii parteneri ai firmei Melinda, pentru a compara experienţele profesionale, şi nu în ultimul rând pentru a lega prietenii noi într-un cadru internaţional relaxat,” a declarat Enikő Verestói, manager marketing al fimei Melinda Instal

Am stat de vorbă cu câţiva dintre participanţii la aceste călătorii, pentru a afla ce anume i-a impresionat, din perspectiva profesională, cu ocazia vizitelor la fabricile din Italia, Ungaria şi Germania, precum şi modul în care apreciază eficienţa unor asemenea evenimente organizate de către Melinda Instal.

Călătoria din Italia a cuprins vizitarea obiectivelor turistice din Florenţa, Roma şi Pisa, fără a uita însă de ţelul principal – fabricile Dalpex şi Feinrhoren. Dalpex este producătorul întregii game de produse sanitare, a celor din domeniul instalaţiilor de apă şi încălzire. Produsele cheie sunt ţevile multistrat LaserMultiDalpex produse în fabrica din Piombino.
Firma Feinrhoren situată în Passirano este producătoare a ţevilor din cupru rezistente la coroziune pentru toate tipurile de instalaţii.

Terecoasă Ionuţ (manager) – SC Aliz Impex srl, Bucureşti

A fost foarte interesant să văd procedeul producerii ţevilor de cupru, la fabrica Feinrohren. Procedeul prin care bara de cupru este prelucrată pentru a rezulta ţevi de cupru, este deosebit de complex. Până acum am lucrat mai puţin pe cupru, dar calitatea procesului de producere a ţevilor m-au convins că merită promovarea acestor produse.
Călătoria în Italia a fost eficientă şi interesantă şi din punctul de vedere al relaţiilor cu Melinda şi partenerii săi. Omul vede cum se fabrică produsul respectiv şi care este calitatea rezultată. În cazul ţevilor Dalpex a fost bine de văzut că folia de aluminiu este într-adevăr sudată cap la cap în exteriorul tubului de Pex – ceea ce reprezintă un avantaj în utilizarea acestor tuburi.

Csiszer Ştefan (ing.) – SC Andra Impex, Sighişoara

A fost o deosebită plăcere să particip la acest eveniment. Vizitele la fabrici au fost foarte interesante din punct de vedere profesional. M-a marcat în special modelul de producţie de la fabrica Feinrhoren, stilul, aspectul, metoda de lucru cu care se lucrează în această fabrică. Procesul tehnologic nu este foarte complicat, însă este cu atât mai bine organizat, în mod foarte practic într-un spaţiu redus.
O asemenea experienţă este deosebită şi foarte binevenită, pentru că noi, ca şi clienţi, dobândim astfel o încredere mai mare în firma cu care lucrăm, în cazul de faţă Melinda, văzând locul de unde se aprovizionează şi calitatea produselor pe care ni le furnizează. În plus, relaţiile profesionale capătă o tentă umană, ceea ce facilitează colaborarea. Pe parcursul anilor în care am lucrat împreună cu Melinda, am ajuns să apreciem calitatea, promptitudinea şi preţurile asigurate de firmă. Astfel şi noi la rândul nostru suntem apreciaţi, ca executanţi, de către clienţii noştri.

Bartók Károly, administrator – SC Casilda SRL, Cluj Napoca

Nici nu mi-am imaginat cum se produc ţevile de cupru şi radiatoarele, astfel încât m-a surprins atât execuţia cât şi procesul tehnologic. Produsele le cunoşteam deja, deoarece pe lângă comercializare, ne ocupăm şi de execuţii, şi lucrăm mult în domeniul instalaţiilor. În circa 80 % din cazuri asigurăm şi instalarea pentru clienţii noştri, nu doar produsele. De exemplu, garanţia de 50 de ani oferită la ţevile de cupru Feinrohren, mi-a facilitat câştigarea unei licitaţii pentru un proiect major, deoarece pentru alte produse similare se oferă doar o garanţie de 25 de ani.
Călătoria a fost o experienţă deosebită, pentru că rareori are omul ocazia să întâlnească mai multe culturi la un loc, într-un schimb de experienţă profesional. În plus, când ajungi să cunoşti un produs chiar de la fabricare, ai mai multă încredere în el.

Pe lângă vizitarea capitalei şi a altor puncte turistice din ţară, participanţii la circuitul din Ungaria au avut ocazia să viziteze fabrica bateriilor TEKA din Mosonmagyaróvár, şi liniile de producţie ale radiatoarelor D-EG Dunaferr din Dunaújváros.
TEKA este o firmă germană care fabrică şi comercializează armături pentru baie, bucătărie, atât pentru uz casnic cât şi pentru segmentul profesional. Unitatea din Ungaria este specializată în fabricarea bateriilor amestecătoare.
Societatea D-EG este producătorul radiatoarelor din oţel D-EG Dunaferr, elementul de bază al sistemelor de încălzire uNi-Tech comercializate de curând, dar cu mare succes, de către Melinda Instal.

Secueanu Gogu (administrator) – SC Secueanu Lorena, Tulcea

M-a impresionat vizita la cele două fabrici din Ungaria. Am constatat cu surprindere că sunt multe operaţii care se execută manual la TEKA şi că fiecare baterie în parte se verifică sub presiune. Sunt mulţumit de produsele pe care le livrează pentru că vreau să promovez calitate în Tulcea, chiar dacă asta va costa mai mult. Cât despre radiatoarele Dunaferr – am vândut peste 1200 de bucăţi în zona Dobrogei, şi nu am avut nici un client dezamăgit.
O asemenea călătorie în grup este eficientă şi din punctul de vedere al schimbului de experienţă cu ceilalţi colegi de breaslă din ţară. Colaborez de multă vreme, şi cu mare plăcere cu Melinda, pentru că apreciez calitatea produselor furnizate şi seriozitatea celor de la firmă.

Kövér Zita (administrator) – SC Delney SRL, Baraolt

Foarte interesant a fost procesul tehnologic al producerii radiatoarelor de la Dunaferr, unde la un capăt intră tabla de oţet, iar în decurs de circa o oră, la capătul celălalt, iese radiatorul. Pe o asemenea linie automatizată lucrează puţini oameni.
Noi comercializăm de multă vreme radiatoarele D-EG Dunaferr de la Melinda Instal, iar mai nou am început să oferim clienţilor noştri şi baterii TEKA. În zona Baraolt avem un rulaj săptămânal de 15.000 de ron. Contează mult cum este realizată bateria respectivă – cartuşul, racordurile flexibile, iar acum putem să facem diferenţa între un produs bun şi altul foarte bun. Vindem tot mai multe baterii TEKA, cu toate că sunt mai scumpe, pentru că acum, chiar şi la sate, consumatorii încep să pună mare accent pe calitate.

Minae Nicolae (administrator) – SC Minex Com, Craiova

Buna organizare, profesionalismul celor care ne-au prezentat fabricile de calorifere şi cea de baterii pentru chiuvete şi baie au făcut să mă simt bine pe acest drum. Am avut gazde bune, care în programul pregătit au îmbinat utilul cu plăcutul. Am cunoscut produse şi pe cei care le fabrică, şi reprezentanţii care le aduc pe piaţă – oamenii din umbră, dar de calitate, cu care doresc o colaborare pe termen lung. Pentru mine nu doar calitatea produsului, dar şi cea a omului este deosebit de importantă. Cei pe care i-am cunoscut sunt oameni profesionişti, care îşi cunosc produsele şi meseria.
De mulţi ani şi cu succes folosim caloriferele D-EG Dunaferr – pe Oltenia suntem cei mai importanţi furnizori şi lucrăm în special cu Melinda pentru că aceasta nu „s-a pierdut pe drum”, orientându-se din mers spre cerinţele pieţei. Evenimentele de acest gen ne apropie, pentru că în 2-3 zile de relaxare ne cunoaştem mai bine, şi ne spunem cu mai multă uşurinţă ce avem de spus.

Geréb Attila, instalator – Odorheiu Secuiesc

Deoarece lucrăm mult cu baterii TEKA a fost interesant să vedem cum se produc acestea. Nici până acum nu am fost adeptul produselor de calitate slabă, dar acum sunt hotărât să nu mai folosesc produse chinezeşti, chiar dacă clientul optează pentru acestea. Deseori le recomand clienţilor produsele de calitate, pentru că dacă este să instalez ceva mai slab, tot eu voi fi tras la răspundere. Drumul a fost foarte bine organizat şi deosebit de eficient. Am avut ocazia să vormin cu cei din fabrică, care ne-au explicat din punct de vedere profesional multe lucruui care înainte nu ne erau suficient de clare. Asemenea experienţe nu pot fi acumulate altfel, iar Melinda acordă atenţie la detalii şi în acest sens. Cu 2-3 ani în urmă nu ne aprovizionam prea des de la Melinda, dar acum au ajuns să fie aproape cu exclusivitate furnizorii noştri.

 

Sediu Central

RO

535600 Odorheiu Secuiesc
Jud.Harghita

Str.Beclean Nr.314

Romania

 

Date de Contact

Sunati-ne la:
Tel. 0266-207 400, +40 740-150 150
Fax.:0266-207 401, 0266-207 402

Email:

 

Newsletters

Subscribe and get the latest updates, news, and more...