Personalul de la administrație - 3 zile împreună

Prima zi: 10 octombrie, ziua în care aproape 60 de oameni de la companie s-a adunat dimineața în curte și au așteptat cu deosebit interes următoarele 3 zile. Aceasta a fost ziua în care ”angrenajele” unei companii de succes au fost „unși”, adică angajații au fost sincronizați. Fiind un angajat nou am așteptat și eu aceste 3 zile cu mult entuziasm și cu multe semne de întebare. Cum se va desfășura? Cum mă vor accepta colegii cu vechime? Îmi venea în minte și micul meu obiectiv: să vorbesc cu cât mai mulți oameni și să îi cunosc mai bine, să le aflu rolul în cadrul companiei.

A venit ora 8, autobuzul a pornit, mașinile la fel. Toată lumea cunoștea programul, cel puțin următorul la rând. Wow!!! Tot înainte către pista de bob de la Ghimeș. Pe drum nu am rezistat tentației peisajului minunat, am oprit pentru o poză de grup dacă tot ne-am adunat la un loc. Am stat doar 5 minute și neam continuat drumul pentru că timpul trece și noi avem program. Când am ajuns la pistă, toată lumea avea un zâmbet larg și a așteptat cu răbdare sau cu nerăbdare să intre în posesia biletului, care avea rolul de a susține eliberarea de adrenalină în organism. Au fost unii care au început să lucreze din greu, asta face o echipă să fie puternică, nici dispozitivul de perpetuum mobile nu se oprește niciodată. În cele din urmă nimeni nu a scăpat, toată lumea a experimentat coborârea după care echipa și-a continuat călătoria până la următoarea destinație.

Următoarea oprire a fost o incursiune în trecut. Am ajuns la muzeul satu
lui din Ghimeș. Muzeul este rezultatul salvării a 13 case țărănești vechi. Este interesant faptul că proprietarul a cumpărat mai multe case vechi, sortite demolării, care au fost demontate și apoi reconstruite pe acest teren. În momentul vizitei noastre acolo în aproape jumătate din ele erau cazați oaspeți. Nici nu este de mirare deoarece frumusețea peisajului și liniștea naturii poate fi foarte tentantă pentru mulți oameni. Încet-încet a trecut de amiază, la toată lumea îi era foame, dar știau că ne așteaptă cu prânzul la pensiune. Ne-am urcat repede în autobuz, în mașini și am pornit spre Valea Rece. Am ajuns la pensiune, ne-am socializat, după care toată lumea s-a așezat, a mâncat și a băut din belșug. Nici după prânz n-am stat degeaba, programul stabilit a fost o întrecere având tema ”istoria Melinda 25”. M-a deranjat un pic că nu am putut participa în joc – informațiile ce se pot afla despre companie de pe Internet sunt doar vârful aisbergului – ceea ce s-a și adeverit, dar pe de altă parte am avut doar de câștigat pe parcurs. Această linie istorică a fost prezentată dintr-o altă perspectivă de directorul general, András Lehel, din care fiecare putea trage concluzia: nu ne-a mai rămas decât să mergem înainte, în viața fiecărei companii există coborâșuri din care trebuie trasă o învățătură și trebuie să se proiecteze calea de urmat ținând cont de acestea. La sfârșitul primei zile nu a mai rămas decât premierea echipelor câștigătoare și desigur, cireașa de pe tort: petrecerea de sfârșit de zi.


Așa s-a prezentat din punctul meu de vedere prima zi a team building-ului, dacă vreau să mă refer la toate cele 3 zile, cred că o companie are eficiență și rezultate doar dacă între angajați există armonie, pentru care este necesar să ne mai relaxăm câteodată la un eveniment de o asemenea anvergură. Bálint Levente Controler logistic
A doua zi: A fost pentru prima oară când am participat la un team building marca Melinda Instal, de când lucrez aici. Și pot spune că am rămas plăcut surprinsă, mi-a făcut plăcere să pot petrece timp cu colegii în afara programului de lucru și să am conversații cu colegi cu care până acum nu prea am avut tangență! Ziua de vineri a fost una plină de programe interesante, fără timp de respiro. Dimineață, la ora 8 am luat micul dejun în locul unde de altfel am și fost cazați, după care am pornit la drum cu autocarul pentru a vizita Granița de 1000 de ani, Poarta secuiască Ghimeș-Făget, ruinele cetății Rákóczi. Această locație ne-a primit cu o priveliște ruginie, de toamnă, cu o vreme extrem de caldă pentru această perioadă, care ne-a umplut inimile cu liniște și energie. Am râs, am făcut poze, ne-am minunat de priveliștea de vis, ne-am plimbat, am urcat scări, multe scări spre ruinele cetății Rákóczi. După masa de prânz din locația unde eram cazați, am pornit la o plimbare de 12 km dus-întors spre Cascada Pârâului Jávárdi. În drum spre locația ce avea să ne taie răsuflarea, m-am minunat de curțile îngrijite, curate ale gospodarilor. Locul acesta mi-a adus aminte de copilărie, de vacanțele petrecute la bunici, un tărâm aparte, desprins parcă din povești.


Ajunși la cascada menționată tot ceea ce am văzut a fost un morman de pietre de diferite dimensiuni, pot spune că am rămas puțin dezamăgită, căci m-am așteptat la o cascada ca în povești. Partea bună a fost că am reușit să ne răcorim cu câte o bere rece și să ne pregătim pofta de mâncare cu vișinată. După ce ne-am adunat toate puterile rămase, ne-am întors înapoi pentru a lua cina. Cina a fost urmată de o petrecere bine meritată, cu dans și voie bună, ținând până după miezul-nopții, dar nu înainte de a ne încălzi lângă un foc de tabără în mijlocul naturii. Îmi face plăcere să fac parte dintr-o echipă atât de bună și să fiu înconjurată de oameni speciali, sper ca și pe viitor să mă pot îmbogăți cu multe amintiri pozitive, ca acestea. Stoica Maria-Evrim Referent marketing
A treia zi: Chiar dacă pentru unii dintre noi petrecerea a ținut până noaptea târziu, majoritatea a ajuns la timp la micul dejun. Puțin obosiți dar într-o bună dispoziție, am discutat de seara precedentă, de momentele mai interesante ale timpului petrecut împreună. După micul dejun ne-am petrecut restul timpului cu jocuri de table sau discutând în grupuri mici pe terasă, bucurându-ne de razele calde ale soarelui de toamnă. Înainte de plecare ne-am impus încă o provocare. După doar câteva ore de somn Mannequin Challenge a reprezentat într-adevăr o provocare, în timpul căreia colegul nostru Tomi a imortalizat cu drona ultimele momente dinaintea plecării. Uitândumă la rezultat, cred că ne-am ridicat la nivelul așteptărilor. Doar apa care se mișca în peturi ne-a mai trădat pe alocuri.
La fabrica de bere de la Simonești am ajuns după o călătorie de o oră jumate. Acesta a fost ultimul program oficial al celor 3 zile. După ce am așteptat un pic am avut o incursiune în tainele fabricării berii datorită unui ghid foarte amabil. Pe parcursul vizitei am avut ocazia de a gusta atât diferitele tipuri de beri, cât și malțul folosit în cursul fabricării. Momentul culminant al vizitei a fost prânzul, în cursul căruia am mâncat un ciolan excelent copt într-o bucată de pâine. După încercarea de dimineață am avut mai mult curaj și încredere de a încremeni întro poziție pentru un minut, ca drona lui Tomi să ne imortalizeze. La drumul întoarcerii pe autobuz echipa a fost mai somnoros, a fost de vină poate ciolanul, poate nopțile nedormite, dar am convingerea că fiecare s-a întors cu o experiență de neuitat de la acest team building. Au fost nenumărate ocazii de a discuta între noi în timpul meselor, la o bere, la petrecerea serii cu colegi pe care până acum i-am salutat doar în treacăt când ne-am întâlnit. După părerea mea a fost un team building foarte plăcut, cu multe programe, am sentimentul că acum 3 luni am venit într-o echipă foarte bună.
Osváth József
Programator web
  

 

Sediu Central

RO

535600 Odorheiu Secuiesc
Jud.Harghita

Str.Beclean Nr.314

Romania

 

Date de Contact

Sunati-ne la:
Tel. 0266-207 400, +40 740-150 150
Fax.:0266-207 401, 0266-207 402

Email:

 

Newsletters

Subscribe and get the latest updates, news, and more...